Background image

Lid worden van
het Jeugdwerk

Lees meer
Twitter

Orkesten

Binnen de muziekvereniging bestaan er verschillende orkesten. Zo is er een A, B en C orkest.

De blaasorkesten staan onder leiding van Antoine van Rooij. Graag introduceren wij onze orkesten, waarna we jullie graag meenemen naar enkele prachtconcerten van onze vereniging.           

C-orkest
Met ongeveer een jaar muziekles ervaring is het mogelijk om door te stromen naar het C-orkest. Binnen het C-orkest leer je om samen met andere leerlingen muziek te maken. Tevens word je voorbereid op je eerste muziekexamen. De blazers van het C-orkest repeteren iedere maandagavond van 16.30 tot 17.15 uur.

B-orkest

Met het behalen van het A-diploma en de goedkeuring van docent en dirigent kun je doorstromen naar het B-orkest. Ook binnen dit orkest staat samen muziek maken centraal en word je voorbereid op de overstap naar het A-orkest. De blazers van het B-orkest repeteren iedere vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

A-orkest

Met het behalen van je B-diploma is de kans groot dat je mag doorstromen naar het A-orkest. Maar ook daarvoor geldt een positief advies van je docent en de dirigent. De blazers van het A-orkest repeteren ieder vrijdagavond van 19.15 tot 21.15 uur.

Met trots presenteren wij enkele van onze concerten 

In 2012 had Muziekvereniging Jong Nederland Asten haar 60-jarig bestaan en dat werd groots gevierd met de muziekfeesten. Op zaterdagavond vond het concert MJNA over de toppers – Holland  plaats van het A-orkest. Hier wisten de leden van het A-orkest samen met de Astense toppers en de danseressen een heus spektakel neer te zetten.

Na het grote succes van Anatevka in 2007, was het in 2013 weer tijd voor een nieuwe musical. Na 2 jaar voorbereiding was het in oktober dan eindelijk zo ver, Carmen the Musical kon worden opgevoerd.

Het A-Orkest heeft de gehele cast van de Carmen the Musical begeleid met hun muziek die speciaal geschreven was voor het  orkest. Het A-Orkest speelde drie keer voor een uitverkochte zaal à 1000 personen per voorstelling.

In 2014 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo bedacht de werkgroep een nieuw concept met filmbeelden en live muziek door het A-Orkest. En ja hoor, het A-Orkest heeft dit doorgezet en in oktober 2014 was daar het 'Filmconcert'. Twee voorstellingen van 2 uur waar meer dan 12 films voorbij kwamen. Denk hierbij aan de volgende bekende films: The Godfather, Soldaat van Oranje, Moment of Morricone en een Disney medley.

Het A-orkest houdt er ook wel van om een feestje te bouwen. Dit lieten zij zien in januari van 2015. Er werd een wel bekende titel terug gehaald van een van de andere optredens. MJNA over de toppers maar dan in een Carnavaleske editie. Wederom wist het A-orkest samen met de nieuwe samengestelde Astense toppers en danseressen een geweldig feest neer te zetten. Samen met het publiek werd nog tot in de late uurtjes gefeest.

Contact

Orkesten
Thijs van Moorsel
06 - 11 08 30 78
muziekvereniging@jnasten.nl


Laatste nieuws van Orkesten

Foto's

Lintjesregen 26 april 2013 ›

Asten

Berichten

Uitwisselingsconcert A-Orkest

Op zaterdag 22 oktober geeft het A-Orkest een uitwisselingsconcert in gemeenschapshuis de Klepel aan de Kerkstraat 8 in Asten. Het concert, samen met Philips Brass uit Eindhoven, start ... Lees verder ›

Agenda