Background image

Lid worden van
de Muziekvereniging

Lees meer
Twitter

AMV voor jonge muzikanten!

22 augustus 2018

Corkest7_70

Voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar start Muziekvereniging Jong Nederland Asten weer met de succesvolle basisopleiding voor muziek. De Algemene Muzikale Vorming is een mooie aanloop naar het bespelen van een instrument. De kinderen leren tijdens deze lessen noten lezen, te luisteren naar muziek en zelf muziek te maken. Tevens gaan ze op een speelse manier aan de slag met het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Samen spelen is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam vanwege het samenspel. De kinderen krijgen daarom wekelijks les in een groep met leeftijdsgenootjes. 

Voor het noten lezen en oefenen krijgen de leerlingen een blokfluit tot hun beschikking. Daarnaast krijgen de kinderen gedurende de lessen meer informatie over verschillende instrumenten. Zo komen ze er spelenderwijs tijdens de AMV achter wat ze verder willen gaan doen. Wordt het een blaas- of toch een slagwerkinstrument? De AMV-docente zal ook adviseren welk instrument het meest geschikt is, echter is de uiteindelijke keuze voor de leerling zelf.

De AMV-lessen duren een schooljaar, daarna zijn de kinderen klaar om door te stromen met het muziekinstrument naar keuze. Ter afsluiting van de lessen ontvangen de leerlingen een getuigschrift.

Interesse? Meld je dan aan bij Ton!

Ton van de Weijenberg
Coördinator opleidingen MJNA
Tel. 06-18967597
opleidingen@jnasten.nl

deel dit nieuwsbericht

mailen

reacties (0)


Reageer op dit bericht:

Naam *

E-mail (wordt niet getoond)

Bericht *