Background image

Wanneer wordt het
oud papier bij u opgehaald?

Lees meer
Twitter

Oud papier / OUD PAPIER

Oud papier ophalen is een belangrijke bron van inkomsten voor de muziekvereniging. Zonder de papieractie kan de muziekvereniging in deze vorm niet bestaan. Lid worden van de muziekvereniging betekent daarom automatisch het verzoek om viermaal per jaar op zaterdag oud papier op te halen. Door samen te werken voor de vereniging leer je de andere leden goed kennen. Daarbij is het na iedere ronde en bij elke pauze genieten van dat lekkere kopje koffie en natuurlijk de heerlijke soep. Zo met z’n allen in de kantine komen de verhalen pas echt los.

Iedereen wordt ingeroosterd, waarbij met ieders wensen rekening wordt gehouden. Mocht het écht niet mogelijk zijn om op de ingeroosterde dag papier op te halen dan is het mogelijk om tijdig met de papiercoördinator te zoeken naar een goede oplossing.

Voor het ophalen van papier moet je minimaal zestien jaar zijn. Van de leden die nog geen zestien jaar zijn, wordt verwacht dat een van de ouders of een oudere broer of zus het overneemt. De papieractie is van levensbelang voor het voortbestaan van de muziekvereniging en zonder papieractie zou de muziekvereniging niet kunnen bestaan. De opbrengst wordt onder andere gebruikt om de vereniging voor iedereen toegankelijk te maken.

Daarnaast wordt het geld besteed aan muzieklessen, de aanschaf en het onderhoud van instrumenten, uniformen en overige benodigdheden om zang, dans of muziek te beoefenen. Een dagje met de leden naar de Efteling, de muziekfeesten, een buitenlandse concertreis, een musical opvoeren, ook dat is alleen mogelijk vanwege het succes van de papieractie.

Zeker nu de overheid de subsidies aan het terugdraaien is, wordt de papieractie alleen nog maar noodzakelijker om onze muziekvereniging in stand te houden. Gelukkig werken alle Astenaren hard mee aan onze actie door iedere maand hun oud papier aan de straat te zetten of naar de loods te brengen.

Dus, samen oud papier ophalen, ja gezellig.