Background image

Lid worden van
het Jeugdwerk

Lees meer
Twitter

Geschiedenis / STICHTING

De geschiedenis van JNA gaat terug naar de jaren 30. In Asten werd toen de jeugdbeweging ‘De Jonge Wacht’ opgericht. Na de oorlog in 1945 is deze beweging onder de naam 'Jongensgilde' doorgestart en  heeft men zich in 1947  aangesloten bij de landelijke organisatie van ‘Jong Nederland’. In 1952 werd, als officieel onderdeel van de vereniging, een drumband opgericht, met eigen instructeurs en zelfgemaakte instrumenten. Vijf jaar later vond het Jeugdwerk zijn plaats bij JNA. Jong Nederland Asten was in de begin jaren gehuisvest in een blokhut in de Polderse bossen, totdat men zelf een nieuwe blokhut bouwde in de Schietbaanse bossen aan de Dijkstraat.

Vervolgens is in 1977 de vereniging omgezet naar een stichting. Het ledenaantal bleef groeien en in 1988 schiet het aantal voorbij de 300 leden.

In 2001 heeft de muziekvereniging intrek genomen in De Beiaard. Zowel het jeugdwerk als de muziekverenging hebben afgelopen jaren prachtige activiteiten georganiseerd en mooie prestaties neergezet. Nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot een van de onderdelen van Jong Nederland Asten worden via deze website gepubliceerd.