Algemene Muzikale Vorming

Algemene Muzikale Vorming (AMV)

Voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar start Muziekvereniging Jong Nederland Asten weer met de succesvolle basisopleiding voor muziek. De Algemene Muzikale Vorming is een mooie aanloop naar het bespelen van een instrument. De kinderen leren tijdens deze lessen noten lezen, te luisteren naar muziek en zelf muziek te maken. Tevens gaan ze op een speelse manier aan de slag met het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Samen spelen is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam vanwege het samenspel. De kinderen krijgen daarom wekelijks les in een groep met leeftijdsgenootjes.

Voor het noten lezen en oefenen krijgen de leerlingen een blokfluit tot hun beschikking. Daarnaast krijgen de kinderen gedurende de lessen meer informatie over verschillende instrumenten. Zo komen ze er spelenderwijs tijdens de AMV achter wat ze verder willen gaan doen. Wordt het een blaas- of toch een slagwerkinstrument? De AMV-docente zal ook adviseren welk instrument het meest geschikt is, echter is de uiteindelijke keuze voor de leerling zelf.

De AMV-lessen duren een schooljaar, daarna zijn de kinderen klaar om door te stromen met het muziekinstrument naar keuze. Ter afsluiting van de lessen ontvangen de leerlingen een getuigschrift.

Interesse? Meld je dan aan bij Ton!

CONTACT

Opleidingscoördinator
Ton van de Weijenberg
06 – 18 96 75 97
opleidingen@jnasten.nl

Fotoalbums

Kerstconcert Da Capo in de Lisse (foto’s Rob Fritsen)
y2i4553y2i4574y2i4575

Kerstconcert Da Capo in de Lisse (foto’s Rob Fritsen)

Foto's: Rob Fritsen / SIRIS
Geslaagden MJNA
repetitie-van-my-fair-lady-2019-41repetitie-van-my-fair-lady-2019-36repetitie-van-my-fair-lady-2019-28

Geslaagden MJNA

?? Diploma-uitreiking Laatste repetitie voor de vakantie De afgelopen tijd zijn er maar liefst zes leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten geslaagd. Deze leden zijn gisteravond tijdens de laatste repetitie voor de vakantie in het zonnetje gezet. Nadat voorzitter Han van Bussel op persoonlijke wijze de diploma's overhandigde, zette het A-Orkest de felicitatiemars in. Wij willen alle geslaagden nogmaals feliciteren! Jullie hebben mooie prestaties geleverd! ? Lizette Arts, A diploma dwarsfluit met 47,5 punten; Nynthe Vissers, A diploma dwarsfluit met 43,5 punten; Elles Berkvens, A diploma dwarsfluit met 42,5 punten; Karlijn Geelen, A diploma alt-saxofoon met 46,5 punten; Youri Vissers, B diploma trompet met 42,5 punten; Marije Swinkels, B diploma fagot met 56 punten en met lof. ? Rob Fritsen / SIRIS Asten Someren Bedankt voor de prachtige foto's!
Optreden Openluchtmuseum de Locht
img-20190701-wa0083img-20190701-wa0084img-20190701-wa0085

Optreden Openluchtmuseum de Locht