Slagwerkorkesten

Slagwerk, ook wel percussie genoemd, is een verzamelnaam voor alle instrumenten, zowel gestemde als ongestemde, die met een bespeeld worden met een slagtechniek. Dit omvat een groot aantal instrumenten (pauken, marimba, xylofoon, vibrafoon, grote trom, kleine trom, drumstel, bekkens, triangel, tamboerijn, enzovoorts) en daarom hebben wij onze eigen slagwerkorkesten.

De leerling-slagwerkers beginnen bij Percussion C (Het C-orkest van de slagwerkgroep), waarna ze na gebleken geschiktheid via  Percussion B (het B-orkest van de slagwerkgroep) kunnen doorstromen naar Percussion A, ook wel het Percussion-Ensemble genoemd. Het Percussion-Ensemble bestaat uit een twintigtal leden en staat onder leiding van dirigent Harrie van Otterdijk.

Kenmerkend voor het Percusion-Ensemble is het altijd vernieuwende programma waar zij mee bezig zijn. Of het nu gaat om composities die specifiek voor deze groep worden geschreven, gebruik van uniek slagwerkinstrumentarium (klokken speciaal voor deze groep gegoten, gamelan instrumenten, etc) of uitdagende samenwerkingen met andere instrumenten (paino, viool, zang, etc), onze slagwerkorkesten proberen altijd voorop te lopen.

C-orkest

Na ongeveer een half jaar muziekles om de basis onder de knie te krijgen is het mogelijk om door te stromen naar Percussion C. Binnen Percussion C leer je om samen met andere leerlingen muziek te maken. Tevens word je voorbereid op je eerste muziekexamen. De slagwerkers van Percussion C-orkest repeteren iedere vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur.

B-orkest

Met het behalen van het A-diploma en de goedkeuring van docent en dirigent kun je doorstromen naar Percussion B. Ook binnen dit orkest staat samen muziek maken centraal en word je voorbereid op de overstap naar Percussion A. De slagwerkers van Percussion B repeteren iedere donderdag van 20.15 tot 21.15 uur.

A-orkest

Met het behalen van je B-diploma is de kans groot dat je mag doorstromen naar het Percussion-Ensemble. Maar ook daarvoor geldt een positief advies van je docent en de dirigent. De slagwerkers van Percussion A repeteren iedere maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

CONTACT

Slagwerkorkesten
Rob Welten(ad interim)
06 – 20060693
percussion@jnasten.nl