Slagwerkorkesten

Slagwerkorkesten

De leerling-slagwerkers beginnen in het C-orkest, waarna ze na gebleken geschiktheid via het B-orkest kunnen doorstromen naar het A-orkest, ook wel het Percussion-Ensemble genoemd. Naast de begeleiding van de blaasorkesten, verzorgt het Percussion-Ensemble ook zelfstandig optredens. Het ensemble bestaat dan ook uit muzikanten die zowel slagwerk- als melodische instrumenten bespelen, zoals marimba’s pauken en vibrafoons. Het Percussion-Ensemble bestaat uit een twintigtal leden en staat onder leiding van dirigent Harrie van Otterdijk.

Het Percusion-Ensemble werd in 2010 voor de tweede maal kampioen van alle gezamenlijke muziekbonden. Ook nam het ensemble al drie keer deel aan de concertwedstrijden voor slagwerkensemble van het Wereld Muziek Concours, waar het evenzoveel gouden medailles in de wacht wist te slepen. Daarnaast werden vele eerste prijzen met lof der jury behaald.

Regionale bekendheid kreeg het Percussion-Ensemble met het ‘Concerto Divertimenti’, een avondvullend programma waarin percussie in de breedste zin van het woord werd gecombineerd met allerlei andere cultuurvormen en waar cross-overs niet werden geschuwd. Vanuit de muziekvereniging worden de leden gestimuleerd om zoveel mogelijk deel te nemen aan solistenconcoursen en zo werden al heel wat landstitels binnengehaald.

Orkesten

Het percussie B- en C-orkest staat onder leiding van dirigent Paul Gubbels. Het A-orkest (Percussion-Ensemble) staat onder leiding van dirigent Harrie van Otterdijk.

C-orkest

Met ongeveer een jaar muziekles ervaring is het mogelijk om door te stromen naar het C-orkest. Binnen het C-orkest leer je om samen met andere leerlingen muziek te maken. Tevens word je voorbereid op je eerste muziekexamen. De slagwerkers van het C-orkest repeteren iedere vrijdag van 14.50 tot 15.50 uur.

B-orkest

Met het behalen van het A-diploma en de goedkeuring van docent en dirigent kun je doorstromen naar het B-orkest. Ook binnen dit orkest staat samen muziek maken centraal en word je voorbereid op de overstap naar het A-orkest. De slagwerkers van het B-orkest repeteren iedere vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur.

A-orkest

Met het behalen van je B-diploma is de kans groot dat je mag doorstromen naar het A-orkest. Maar ook daarvoor geldt een positief advies van je docent en de dirigent. De slagwerkers van het A-orkest repeteren iedere maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Het A-orkest staat ook bekend als Percussion-Ensemble.

CONTACT

Slagwerkorkesten
Jan Waals
06 – 10 00 33 85
percussion@jnasten.nl

Fotoalbums

Kerstconcert Da Capo in de Lisse (foto’s Rob Fritsen)
y2i4553y2i4574y2i4575

Kerstconcert Da Capo in de Lisse (foto’s Rob Fritsen)

Foto's: Rob Fritsen / SIRIS
Geslaagden MJNA
repetitie-van-my-fair-lady-2019-41repetitie-van-my-fair-lady-2019-36repetitie-van-my-fair-lady-2019-28

Geslaagden MJNA

?? Diploma-uitreiking Laatste repetitie voor de vakantie De afgelopen tijd zijn er maar liefst zes leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten geslaagd. Deze leden zijn gisteravond tijdens de laatste repetitie voor de vakantie in het zonnetje gezet. Nadat voorzitter Han van Bussel op persoonlijke wijze de diploma's overhandigde, zette het A-Orkest de felicitatiemars in. Wij willen alle geslaagden nogmaals feliciteren! Jullie hebben mooie prestaties geleverd! ? Lizette Arts, A diploma dwarsfluit met 47,5 punten; Nynthe Vissers, A diploma dwarsfluit met 43,5 punten; Elles Berkvens, A diploma dwarsfluit met 42,5 punten; Karlijn Geelen, A diploma alt-saxofoon met 46,5 punten; Youri Vissers, B diploma trompet met 42,5 punten; Marije Swinkels, B diploma fagot met 56 punten en met lof. ? Rob Fritsen / SIRIS Asten Someren Bedankt voor de prachtige foto's!
Optreden Openluchtmuseum de Locht
img-20190701-wa0083img-20190701-wa0084img-20190701-wa0085

Optreden Openluchtmuseum de Locht