My Fair Lady

Na de succesmusicals Anatevka, Mathilda en Carmen brengt Muziekvereniging Jong Nederland Asten dit jaar op 17, 18, 19 én 20 oktober de de musical My Fair Lady op de planken. 

De musical

My Fair Lady – Het verhaal

In My Fair Lady gaan twee heren een weddenschap aan. De één denkt dat het mogelijk is een jonge vrouw uit een volkswijk binnen een paar maanden te leren fatsoenlijk te spreken en zich te gedragen als een dame, de ander denkt dat dit niet mogelijk is. De vrouw wil meedoen aan deze weddenschap omdat ze hierdoor kans heeft een bloemenwinkel te openen en zodoende op eigen benen te staan.

De musical speelt zich af in het Londen van 1912. My Fair Lady is een bekende musical die in het Nederlands is bewerkt door Seth Gaaikema en al veelvuldig in de grote theaters te zien is geweest. Deze bewerking gaan we nu opvoeren, niet in het Amsterdams, maar in het Brabants dialect.

Sportcomplex De Schop wordt voor deze beleving omgetoverd tot een waar theater met alle denkbare faciliteiten.

Lovende recensies!

De musical My Fair Lady die op 17, 18, 19 en 20 oktober opgevoerd is heeft lovende recensies mogen ontvangen.

De productie

My Fair Lady is een productie met ruim 150 amateur muzikanten, zangers, dansers en toneelspelers onder vakkundige begeleiding van professionals: een muzikaal leider, een koordirigent, een choreograaf en een regisseuse. 

De musical is van Bernard Shaw met arrangementen van Harry van Hoof. My Fair Lady speelt zich af in het Londen van  1912. Deze bekende musical is in het Nederlands bewerkt door Seth Gaaikema en is al veelvuldig in de grote theaters opgevoerd. De musical die wij gaan opvoeren is echter niet in het Amsterdams, maar in het Brabants dialect! 

Personages & Cast

Eliza Doolittle Kim Hoefnagels
Alfred Doolittle Roland Jansen
Professor Henry Higgins Peter Aarts
Kolonel Pickering Maarten Waals
Mrs. Eynsford-Hill Anne-Mie Hoefnagels
Freddy Eynsford- Hill Jermaine van Haarlem
Mrs. Pearce Petra Martens
Mrs. Higgins Els van Lowijde
Zoltan Karpathy, de Hongaar Chris Verborg
Jamie, vriend van Doolittle Jermaine van Haarlem
Harry, vriend van Doolittle Chris Verborg
Ensemble Koor en dansgroep

Eliza Doolittle wordt vertolkt door Kim Hoefnagels

De cast van My Fair Lady

Scènes My Fair Lady, Foto: Eric Driessen

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.