75 jaar Jeugdwerk

Het jeugdwerk van Jong Nederland Asten bestaat dit jaar maar liefst 75 jaar en dat gaan we vieren! We hopen extra uit te kunnen pakken tijdens verschillende activiteiten dit jaar zoals onder andere een extra feestelijk Zomerkamp in Veldhoven. Verder willen we ook later in dit jubileumjaar onze verbouwde en vernieuwde blokhut feestelijk openen.

Het jeugdwerk is in 1947 ingeschreven bij de landelijke koepel van Jong Nederland. Het jeugdwerk is een onderdeel van Stichting Jong Nederland Asten en bestaat uit zo’n 70 leden tussen 4 en 18 jaar. Wekelijks komen de verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing. Bij Jong Nederland kun je heerlijk spelen en ravotten volgens de pijlers Sport, Spel, Creativiteit en Buitenleven. Je leert op een speelse manier de kneepjes van bijvoorbeeld pionieren en vuur maken. Je leert samenwerken en je leert omgaan met de natuur. Ook is er veel tijd voor actieve spelletjes. Daarnaast worden elk jaar weekenden en een zomerkamp georganiseerd. Het jeugdwerk wordt ondersteund door ongeveer 25 vrijwilligers die wekelijks klaar staan!

Wij zullen jullie op de hoogte houden van onze jubileumactiviteiten op deze website en Facebook.

Wil jij lid of leiding worden? Kijk ook daarvoor op deze website. En wil je ook mee met het extra feestelijke Zomerkamp van 23 t/m 30 juli in Veldhoven? Dat kan, zowel leden van het jeugdwerk, de muziekvereniging als niet-leden zijn van harte welkom. Het aanmeldformulier voor het kamp vind je binnenkort ook op de website.

olie