Afscheid als voorzitter van Stichting Jong Nederland Asten

Op 1 september 2008 ben ik gestart als voorzitter van Stichting Jong Nederland Asten.

Frans van Seccelen kwam in de vakantie van 2008 bij mij op bezoek en vroeg me of ik zin had om deze taak op me te nemen. Ik kende Jong Nederland vooral van de tijd dat onze zoon Marc lid was van het jeugdwerk van Jong Nederland. Iedere zaterdagmorgen ging hij naar de blokhut, vooral als ze naar buiten de bossen in konden genoot hij. In die tijd heb ik Jong Nederland leren kennen als een vereniging waar voor iedereen plaats was, een vereniging met ontzettend gemotiveerde groepsleiders die alles voor de vereniging over hadden.

Ik hoefde dan ook niet al te lang na te denken voordat ik ja zeitegen het voorzitterschap.

Al de tijd dat ik voorzitter was heb ik dat met heel veel plezier gedaan, het is fijn werken voor Jong Nederland Asten. Het enthousiasme wat ik ruim dertig jaar geleden bij de toenmalige groepsleiders zag, zie ik nu bij de huidige groepsleiders nog steeds. Ook de muziektak kent veel enthousiaste gemotiveerde vrijwilligers. Vrijwilligers die jaren lang actief blijven.

De andere kant hiervan is dat je dan op een gegeven moment het gevaar loopt dat er een bestuur is dat vooral uit mensen van boven de 50 bestaat. Voor Jong Nederland is dat niet goed. Dit zag je bij ons voor enkele jaren terug ook, doordat we allemaal zo lang enthousiast bleven hadden we weinig wisseling in het bestuur. Ik vond dat geen goede zaak en heb heel actief meegezocht naar jongere mensen om de bestuursfuncties te vervullen. Dit is ons gelukt. Ik ben heel trots op het huidige bestuur van Stichting Jong Nederland. Zowel in het stichtingsbestuur als bij het jeugdwerk en bij de muziektak zijn er jonge mensen gekomen die bestuurstaken vervullen. Ze doen dit goed.

Nu er een aantal jonge capabele mensen het bestuur bemensen is er een tijd gekomen voor mij om na 11 jaar het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter. Ik ben heel blij dat Frank van Stekelenburg mijn taak over wil nemen. Ik ben ervan overtuigd dat Frank dit op een hele goede manier gaat doen. Frank is betrokken bij Jong Nederland Asten en heeft het hart op de goede plaats zitten.

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de mooie tijd die ik bij Jong Nederland Asten gehad heb, bedankt voor de collegialiteit, voor de fijne samenwerking en voor de leuke contacten.

Ik wens Jong Nederland Asten nog heel veel goede jaren toe, het was fijn dat ik een stukje met jullie mee mocht lopen.

Marianne van de Ven.