Algemene Muzikale Vorming

Simone Caris blikt terug! Start jij in 2020?!

 
Vorig jaar heeft Simone Caris samen met twee anderen Algemene Muzikale Vorming gevolgd bij Muziekinstructrice Marion. Tijdens deze lessen heeft Simone kennis gemaakt met diverse soorten muziek én verschillende instrumenten. Inmiddels speelt ze klarinet bij MJNA!
 

Betoverd door het geluid van de klarinet

Het kiezen van een instrument na de AMV-lessen was even lastig. Er werd getwijfeld tussen klarinet en saxofoon. Daarom besloot ze een kijkje te nemen bij het orkest. Bij die repetitie was ze ook onder de indruk van het grote drumstel. Na een paar proeflesjes drummen bleek toch dat het geluid van de klarinet beter bij haar paste. Simone koos dan ook voor de klarinet. Waarom? “Het instrument zelf is mooi, maar er komt ook een heel mooi geluid uit.”. Ook gaf de muziekinstructrice van de klarinet de doorslag: “De juffrouw vond ik héél erg leuk!”.
 

De droom? Samen spelen in het orkest én liedjes spelen van BTS 

Simone kijkt er naar uit om samen met anderen in het orkest te gaan spelen. Maar ook de liedjes spelen die ze zelf leuk vindt. Op de vraag welk liedje ze zelf graag zou willen spelen antwoord Simone: “Een liedje van BTS, hier ben ik fan van”.
 
Ps. Simone zit ook bij het jeugdwerk. Wist je dat je dat een lidmaatschap bij het jeugdwerk én de muziekvereniging erg voordelig is? Neem bij interesse voor Algemene Muzikale Vorming contact op met Ton Van de Weijenberg, coördinator opleidingen MJNA, tel. 06-18967597 of via e-mail opleidingen@jnasten.nl.