D-Examen trombone Joep Berkers

Woensdag 8 juli is Joep Berkers geslaagd voor zijn D-examen trombone. Dit examen vond plaats in de Oranjerie van Het Museum Klok & Peel in Asten.

Het examen werd afgenomen door Frank Rademakers en Stefan Arits van muziekschool Rick te Weert en de trombone-docente van Joep, Marion van Eijk-Gähler.

Joep is begonnen bij onze muziekvereniging op 1 september 2009 met AMV(Algemene Muzikale Vorming). Daarna heeft hij gekozen voor de trombone bij docent Stefan Arits. Op 2 januari 2012 mocht Joep deelnemen aan het C-orkest. En op 11 juni 2013 had Joep zijn eerste examen. Hij haalde zijn A-diploma met 50.5 punten en vanaf augustus 2013 mocht hij bij het B-orkest, waar hij nu nog trombone speelt. Hierna maakte hij de overstap naar docente Marion van Eijk-Gähler en op 17 juni 2015 slaagde hij voor zijn B-diploma met 48 punten. Vanaf dit moment mocht hij naar het A-orkest. Joep ging door met het halen van diploma’s en op 19 juni 2017 slaagde hij voor zijn C-diploma met 49 punten.

Nu bijna 11 jaar later is Joep geslaagd voor het laatste diploma, het D-diploma, met 43,5 punten.

Hij heeft een prachtig examen laten horen met de volgende muziekstukken:

Etude nr 56  in Tenor Clef – F. Belcke

Tromboneconcert van Rimsky-Korsakov

Met pianobegeleiding van Sylvia Berghs.

Pentatonic Syncopation  – Robert Nagel

Fire & Ice  – Jason Beghtol

Werk voor 3 trombones en slagwerk,

Met medewerking van  Maarten Vos, Ton Lemmen en  Thijs van Moorsel.

Blues & Greens – Allen Vizzutti

Met medewerking van combo bestaande uit Martijn van Bokhoven op piano, Max van Bussel op drums, Leon van Horssen op basgitaar.

Namens de Muziekvereniging Jong Nederland Asten willen wij Joep van harte feliciteren met het behalen van zijn D-diploma en we hopen hem nog lang als lid te zien van ons A- en B-orkest.

Foto gemaakt door: Willem Schoof/Siris