Da Capo viert 20-jarig bestaan met feestelijke concerten in Asten

Op 6 april 1999 beginnen vijf blaasmuzikanten aan een eerste repetitie onder leiding van dirigent Willy van Bakel. Dit is het begin van Da Capo. In de loop van het jaar sluiten meer muzikanten aan en dat leidt ertoe, dat onder de vlag van Stichting Welzijn Ouderen (SWO) op 8 februari 2000 de officiële oprichting van seniorenorkest Da Capo plaatsvindt. Er wordt wekelijks gerepeteerd in De Beiaard en er wordt bij diverse gelegenheden opgetreden. De club groeit tot 25, op zijn hoogtepunt zelfs 30 leden. Van het begin af aan staat gezelligheid voorop. De leden willen met plezier repeteren en optreden en gezelligheid brengen, in de beginjaren vooral met walsen en Böhmische muziek, later met een gevarieerder repertoire.

Als op 1 januari 2006 SWO ophoudt te bestaan en opgaat in ONIS, moet Da Capo nadenken over zijn toekomst, want de bestaande constructie kan niet voortgezet worden onder ONIS. Uiteindelijk leidt dit tot aansluiting bij Muziekvereniging Jong Nederland per 1-1-2011 en daar is Da Capo nog steeds een onderdeel van.Na Willy van Bakel kwam in 2016 Wim van Osch als dirigent. Onder zijn leiding wordt elke donderdag gerepeteerd en worden er per jaar ongeveer tien optredens verzorgd. Die variëren van concerten in Amalia/Hof van Bluyssen, De Lisse en De Egelshoeve tot concerten in het Carat Paviljoen in Helmond en op de kiosk op het Roermondse Munsterplein.

Da Capo geeft concerten in Asten, Heusden en Ommel

In het kader van het jubileum is dit jaar nadrukkelijk gezocht naar concertplaatsen in Asten, Heusden en Ommel. Zo is Da Capo te horen op 22 april (Tweede paasdag) in Asten-Heusden tijdens de open dag op golfbaan ’t Woold (tussen 14.45 en 17.00 uur), op zondag 5 mei (Bevrijdingsdag) in Ommel op het terras van café De Pelgrim (van 12.00 – 14.00 uur) en op zondag 26 mei op de Markt in Asten tijdens de koopzondag (tussen 13.00 en 16.00 uur). Op zondag 3 november is er dan nog een gezellige muziekmiddag in zaal Jan van Hoek, die Da Capo verzorgt samen met de Straotzangers (14.30 – 17.00 uur). Geinteresseerden hebben dus alle gelegenheid om (weer) eens kennis te maken met Da Capo.

 

Samen overdag muziek maken

Da Capo ziet graag nieuwe leden komen en dat hoeven niet per se senioren te zijn. Wie overdag tijd heeft om muziek te maken is welkom. Wie zin heeft kan gerust eens binnenlopen tijden de repetitie op donderdag van 9.30 – 11.30 uur in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten of contact opnemen met Ton van Bussel, 0493-691611.