Meld je aan voor De Muziekspeeltuin!

Voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar start Muziekvereniging Jong Nederland Asten weer met de succesvolle basisopleiding voor muziek.

De Muziekspeeltuin is een mooie aanloop naar het bespelen van een instrument. Kinderen leren tijdens deze lessen noten lezen, te luisteren naar muziek en zelf muziek te maken.

Ze gaan op een speelse manier aan de slag met het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Samen spelen is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam vanwege het samenspel. Daarom krijgen ze wekelijks les in een groep met leeftijdsgenootjes.

Voor het noten lezen en oefenen krijgen ze van ons een blokfluit. Ook krijgen ze gedurende de lessen meer informatie over verschillende instrumenten. Zo komen ze er spelenderwijs tijdens de Muziekspeeltuin achter wat ze verder willen gaan doen. Wordt het een blaas- of toch een slagwerkinstrument? De docente kan ook helpen bij de keuze welk instrument het beste aansluit. Maar de uiteindelijke keuze maak je natuurlijk zelf.

De lessen duren een schooljaar, daarna zijn de kinderen klaar om door te stromen met het muziekinstrument naar keuze. Ter afsluiting van de lessen ontvangen de leerlingen een getuigschrift.

We starten medio/eind september op woensdag van 17.00-18.00 uur.

Aanmelden of meer informatie: opleidingen@jnasten.nl