Percussion-Ensemble MJNA zet een prachtig ‘A Scene of Music’ neer 

Emotie, beleving en een lach. Goede filmmuziek is een essentieel onderdeel van de filmbeleving. Ook als losse fragmenten kwam de filmmuziek goed tot uiting tijdens het filmconcert afgelopen zondag 15 december in het Speelhuis. Met een zeer groot arsenaal aan instrumentarium kwam de muziek goed binnen bij de gasten in het publiek. Percussion-Ensemble van Muziekvereniging Jong Nederland Asten heeft voor het concert ‘A scene of music’ de samenwerking opgezocht met  Harmonie Sint Cecilia uit Milheeze.
Diverse verschillende soorten filmmuziek kwamen deze muzikale middag voorbij. Van Casper’s lullaby een soundtrack van de film Capser, tot Hymn to the fallen van de film Saving private Ryan en How to train your dragon van de gelijknamige film. Dit alles met ondersteuning van filmbeelden. Gastoptredens van pianiste Eline van Vroonhoven, sopraan Charlotte Janssen, saxofonist Petro Bouwmans maakte de beleving compleet.
Organisator Percussion-Ensemble van MJNA maakte voor dit concert een uitstapje naar het Speelhuis in Helmond. Op dit podium konden de grote werken die ze het afgelopen jaar hebben ingestudeerd aan het grote publiek laten horen. Door de samenwerking met Harmonie Sint Cecilia, kon er echt uitgepakt worden.
De variatie aan muziek, van klassiekers tot hedendaagse films en zelfs een uitstapje naar game-muziek, zorgde voor iedereen in het publiek herkenning. Het beloofde kippenvelmoment werd waargemaakt, het concert werd dan ook afgesloten met een staande ovatie van het publiek.