Muziekspeeltuin

Muziekspeeltuin

Voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar start Muziekvereniging Jong Nederland Asten weer met de succesvolle basisopleiding voor muziek.

De Muziekspeeltuin is een mooie aanloop naar het bespelen van een instrument. Kinderen leren tijdens deze lessen noten lezen, te luisteren naar muziek en zelf muziek te maken.

Ze gaan op een speelse manier aan de slag met het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Samen spelen is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam vanwege het samenspel. Daarom krijgen ze wekelijks les in een groep met leeftijdsgenootjes.

Voor het noten lezen en oefenen krijgen ze van ons een blokfluit. Ook krijgen ze gedurende de lessen meer informatie over verschillende instrumenten. Zo komen ze er spelenderwijs tijdens de Muziekspeeltuin achter wat ze verder willen gaan doen. Wordt het een blaas- of toch een slagwerkinstrument? De docente kan ook helpen bij de keuze welk instrument het beste aansluit. Maar de uiteindelijke keuze maak je natuurlijk zelf.

De lessen duren een schooljaar, daarna zijn de kinderen klaar om door te stromen met het muziekinstrument naar keuze. Ter afsluiting van de lessen ontvangen de leerlingen een getuigschrift.

Speciaal vanaf 6 jaar

De lessen van Muziekspeeltuin zijn afgestemd op kinderen vanaf 6 jaar.

Tijden en kosten

Word voor € 50 lid van onze Muziekvereniging.

Deze lessen duren 1 uur en lopen van september tot en met juni (een schooljaar). Woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur

Instrumenten

Er hoeft voor deze lessen geen eigen instrument te worden aangeschaft. Je krijgt van ons een blokfluit en we hebben alle instrumenten om mee te oefenen.

Vervolgmogelijkheden

  • Weet je na Muziekspeeltuin welk instrument je wil gaan bespelen? Dan kan je beginnen met de muziekles voor jouw favoriete instrument

Later instromen?

Is Muziekspeeltuin al gestart, neem dan contact op met Ton van de Weijenberg 06 18 96 75 97 of via
opleidingen@jnasten.nl. Later instromen is vaak nog mogelijk.

CONTACT

Opleidingscoördinator
Ton van de Weijenberg
06 – 18 96 75 97
opleidingen@jnasten.nl

Agenda

Agenda

17-12-2022
20:00, H. Maria Presentatiekerk

Kerstconcert

Muziekvereniging, Orkest A

Nieuws

Nieuws

Jubilarissen Muziek Vereniging Jong Nederland Asten!

Trots op onze jubilarissen! Op onze jaarlijkse verenigingsdag op zondag 30 oktober hebben wij onze jubilarissen in het zonnetje gezet. En gelukkig mochten we deze mijlpaal weer samen vieren. Muziekvereniging Jong Nederland Asten had maar liefst 15 jubilarissen. Gezamenlijk meer dan 300 jaar lidmaatschap! 11 leden waren aanwezig om de bloemen en een speldje in […]
Muziekvereniging, Orkest A, Orkest B, Percussie A, Percussie B

Nieuws

Solistenconcours Bladel

Op zondagmiddag 27 maart hebben drie leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten deelgenomen aan het 54ste solistenconcours in Bladel. Het solistenconcours wordt door de Koninklijke Harmonie L’Union georganiseerd. Uit een onderzoek van BBM (Brabantse Bond Muziekverenigingen) bleek dat muzikanten behoefte hebben aan een podium waar zij zich op hun gemak voelen. Een plek waar ze […]
Muziekvereniging, Orkest A, Orkest B, Orkest C

Nieuws

Solistenconcours Bladel

Met trots presenteren wij drie leden die zondag 27 maart meedoen aan het solistenconcours in Bladel. Met deze deelname kunnen zij zich kwalificeren voor de Brabantse kampioenschappen. Wij wensen Jelle, Bram en Anne heel veel succes, maar vooral ook veel plezier met hun deelname. Jelle Hoefnagels(saxofoon), Bram van Ruijven(saxofoon), Anne de Vos(hobo)  
Muziekvereniging, Orkest A, Orkest B, Orkest C

Fotoalbums

Geslaagden MJNA
repetitie-van-my-fair-lady-2019-41repetitie-van-my-fair-lady-2019-36repetitie-van-my-fair-lady-2019-28

Geslaagden MJNA

?? Diploma-uitreiking Laatste repetitie voor de vakantie De afgelopen tijd zijn er maar liefst zes leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten geslaagd. Deze leden zijn gisteravond tijdens de laatste repetitie voor de vakantie in het zonnetje gezet. Nadat voorzitter Han van Bussel op persoonlijke wijze de diploma's overhandigde, zette het A-Orkest de felicitatiemars in. Wij willen alle geslaagden nogmaals feliciteren! Jullie hebben mooie prestaties geleverd! ? Lizette Arts, A diploma dwarsfluit met 47,5 punten; Nynthe Vissers, A diploma dwarsfluit met 43,5 punten; Elles Berkvens, A diploma dwarsfluit met 42,5 punten; Karlijn Geelen, A diploma alt-saxofoon met 46,5 punten; Youri Vissers, B diploma trompet met 42,5 punten; Marije Swinkels, B diploma fagot met 56 punten en met lof. ? Rob Fritsen / SIRIS Asten Someren Bedankt voor de prachtige foto's!
Uitwisselingsconcert 13-10-2018
de-klepel-uitwisselingsconcert-mjna-2018-1de-klepel-uitwisselingsconcert-mjna-2018-2de-klepel-uitwisselingsconcert-mjna-2018-3

Uitwisselingsconcert 13-10-2018

Uitwisseling met Harmonie St. Antonius uit Heusden en Koninklijke fanfare De Vrijheidszonen uit Kinrooi (België) Foto's Rob Fritsen/SIRIS
Winzerfest Bingen 2018
img-20180909-wa0004img-20180909-wa0005img-20180909-wa0006

Winzerfest Bingen 2018