Muziekspeeltuin

Voor basisschoolkinderen vanaf 6 jaar start Muziekvereniging Jong Nederland Asten weer met de succesvolle basisopleiding voor muziek.

De Muziekspeeltuin is een mooie aanloop naar het bespelen van een instrument. Kinderen leren tijdens deze lessen noten lezen, te luisteren naar muziek en zelf muziek te maken.

Ze gaan op een speelse manier aan de slag met het ritmegevoel, het gehoor en de stem. Samen spelen is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam vanwege het samenspel. Daarom krijgen ze wekelijks les in een groep met leeftijdsgenootjes.

Voor het noten lezen en oefenen krijgen ze van ons een blokfluit. Ook krijgen ze gedurende de lessen meer informatie over verschillende instrumenten. Zo komen ze er spelenderwijs tijdens de Muziekspeeltuin achter wat ze verder willen gaan doen. Wordt het een blaas- of toch een slagwerkinstrument? De docente kan ook helpen bij de keuze welk instrument het beste aansluit. Maar de uiteindelijke keuze maak je natuurlijk zelf.

De lessen duren een schooljaar, daarna zijn de kinderen klaar om door te stromen met het muziekinstrument naar keuze. Ter afsluiting van de lessen ontvangen de leerlingen een getuigschrift.

Speciaal vanaf 6 jaar

De lessen van Muziekspeeltuin zijn afgestemd op kinderen vanaf 6 jaar.

Tijden en kosten

Word voor € 50,- (inclusief papieractie) lid van onze Muziekvereniging.

Deze lessen duren 1 uur en lopen van september tot en met juni (een schooljaar). Woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur

Instrumenten

Er hoeft voor deze lessen geen eigen instrument te worden aangeschaft. Je krijgt van ons een blokfluit en we hebben alle instrumenten om mee te oefenen.

Vervolgmogelijkheden

  • Weet je na Muziekspeeltuin welk instrument je wil gaan bespelen? Dan kan je beginnen met de muziekles voor jouw favoriete instrument

Later instromen?

Is Muziekspeeltuin al gestart, neem dan contact op met Ton van de Weijenberg 06 18 96 75 97 of via
opleidingen@jnasten.nl. Later instromen is vaak nog mogelijk.

CONTACT

Opleidingscoördinator
Ton van de Weijenberg
06 – 18 96 75 97
opleidingen@jnasten.nl