Lid worden

Wil je onderdeel uitmaken van onze vereniging en wil je aan de slag met Spelen met muziek, De Muziekspeeltuin, muziekles, zang, of het maken van muziek in onze orkesten of bij het Jeugdwerk? Laat het ons dan weten, zelfs een combinatie van onderdelen is mogelijk!

Voor meer informatie, neem contact op met Ton van de Weijenberg (als je lid wilt worden van de Muziekvereniging) of met Ruud Slaats (als je lid wilt worden van het Jeugdwerk).

Ton:    06-18967597 of opleidingen@jnasten.nl
Ruud:  06-47923681 of jeugdwerk@jnasten.nl

Als je al zeker weet dat je lid wilt worden, vul het formulier in via onderstaande knop

Wat kun je van ons verwachten?

Als lid van onze vereniging kun je een aantal zaken van ons verwachten, afhankelijk van het onderdeel waar je lid van wordt.

Jeugdwerk

Als lid van het Jeugdwerk word je iedere week tijdens de groep begeleid in sport, spel en activiteiten in de bossen. Elk jaar worden er twee weekenden georganiseerd in de Blokhut en de eerste week van de zomervakantie gaan we met het gehele Jeugdwerk op zomerkamp.

Muziekvereniging

Heb je nog geen ervaring met muziek maken? Dan zorgen wij voor de opleiding. Afhankelijk van je leeftijd delen we je in bij een groep (bijvoorbeeld bij Spelen met Muziek of De Muziekspeeltuin) of krijg je individueel les. Vanaf de individuele muziekles krijg je van ons het instrument in bruikleen dat je graag wilt leren spelen. Na ongeveer 6 maanden muziekles stroom je door naar ons C-orkest of ons Percussion C. Afhankelijk van hoe snel je je instrument beheerst en je diploma’s voor theorie en praktijk haalt stroom je verder door naar de andere onderdelen van onze muziekvereniging.

Speel je al een instrument of wil je aansluiten bij ons koor Incantare, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Je krijgt van ons een instrument in bruikleen en, afhankelijk van jouw wensen en kwaliteiten, kun je direct bij onze onderdelen aansluiten.

 

Wat verwachten we van jou?

Contributie

Voor het lidmaatschap van JNA is per kwartaal een contributie verschuldigd, die vooruit moet worden betaald. Voor het lidmaatschap geldt de volgende contributieregeling.

Lidmaatschap
Contributie
Jeugdwerk Trollen & Snotneuzen

Jeugdwerk Frummels, Lanterfantjes & Ruijgh
€ 60,-

€ 80,-
per jaar

per jaar
Muziekvereniging (bij deelname papieractie)
€  50,-
per jaar
Muziekvereniging (bij geen deelname papieractie)
€ 240,-
per jaar
Jeugdwerk & Muziekvereniging (bij deelname papieractie)
€  90,-
per jaar
Jeugdwerk & Muziekvereniging (bij geen deelname papieractie)
€ 280,-
per jaar


Voor deelnemers voor Spelen met Muziek (4-6 jaar) en het Nieuw Talent Orkest geldt een afwijkend eenmalig contributiebedrag.

Voor deelname aan het zomerkamp van het Jeugdwerk zijn extra kosten verbonden die jaarlijks worden vastgesteld.

Leden van de Muziekvereniging die de AOW-leeftijd hebben bereikt zijn vrijgesteld van deelname aan de papieractie en betalen € 100,- per jaar. Leden die de AOW-leeftijd hebben bereikt die toch blijven meewerken aan de papieractie betalen € 50,- per jaar.

Betalen van contributie kan per automatisch incasso of handmatig. Je kunt hier het machtigingsformulier downloaden voor de automatische incasso.

Voor leden die geen gebruik maken van de automatische incasso regeling geldt een opslag voor administratiekosten van € 10,- op jaarbasis. Nieuwe leden zijn contributie verschuldigd vanaf het kwartaal, volgend op de aanmelding, terwijl bij afmelding de contributie beëindigt, met ingang van het eerst volgende kwartaal.

 

Oud papier actie

Het ophalen van oud papier is een belangrijke bron van inkomsten voor onze Muziekvereniging en dit zorgt ervoor dat we onze contributies relatief laag kunnen houden.

Als lid van onze Muziekvereniging dien je 4 tot 5 keer per jaar mee te helpen met onze oud papier actie. Je wordt ingeroosterd in overleg met onze papiercoordinator. Er is een keuze om niet deel te nemen aan de oud papier actie, maar dan is de contributie significant hoger. Leden van de Muziekvereniging die de AOW-leeftijd hebben bereikt zijn vrijgesteld van deelname aan de papieractie. Voor het ophalen van papier moet je minimaal zestien jaar zijn. Van de leden die nog geen zestien jaar zijn, wordt verwacht dat een van de ouders of een oudere broer of zus het overneemt.

Als lid van het Jeugdwerk is papier ophalen niet verplicht.

 

Optredens

De muzieklessen en repetities hebben natuurlijk als doel om leuke optredens te verzorgen. Optredens van onze onderdelen worden ruim van te voren en in overleg gepland.

Naast de optredens van de onderdelen gaan de leden van onze A- en B-orkesten, zowel van onze blaas- als slagwerkorkesten, ook een aantal keer per jaar met de Marching Band op straat. Dit doen ze bij een aantal jaarlijkse activiteiten (bijvoorbeeld de lintjesregen en St. Maarten) maar ook soms bij bijzondere gelegenheden (bijvoorbeeld als serenade).