Muziekvereniging

De muziekvereniging

Lid zijn van de muziekvereniging betekent dat je bezig bent met het maken van muziek. De verbindende factor van MJNA is muzikaliteit. Dit blijkt uit de prestaties van de verschillende onderdelen maar ook uit de samenwerkingen om een ware show neer te zetten.

Bij de orkesten, het Percussion-Ensemble, het koor Incantare, de bigband the Rolling Notes en het seniorenorkest Da Capo staat gezelligheid voorop. De repetities van de verschillende onderdelen vinden plaats op de thuisbasis van de muziekvereniging in Centrum de Beiaard. Naast de repetities biedt de thuisbasis ook de mogelijkheid om na de trainingen of optredens gezellig na te praten onder het genot van een drankje aan de bar.

MJNA is in Asten een waar begrip. Tijdens activiteiten zoals carnaval, Koninginnedag, zeskamp, de muziekfeesten en andere belangrijke evenementen in Asten en omgeving laat de muziekvereniging graag van zich horen.

Wat wil jij?

Over de muziekvereniging

De muziekvereniging bestaat uit verschillende onderdelen. Zingen kan bij ons koor Incantare en muziek maken is mogelijk bij het orkest, the Rolling Notes, het seniorenorkest Da Capo of bij het Percussion-Ensemble.

Indien je als muzikant aan de slag wilt bij de muziekvereniging kun je een introductiecursus volgen. Tijdens De Muziekspeeltuin(basisopleiding) worden in groepsverband de beginselen van muziek maken uitgelegd, zodat je een goede basis hebt om een instrument te bespelen. De Muziekspeeltuin is mogelijk vanaf 6/7 jaar.

Na de introductiecursus is het mogelijk een instrument te kiezen. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct muziek te maken, maar je moet dan minimaal 7 jaar zijn en vooraf weten welk instrument je wilt bespelen. Je kunt voor de volgende blaasinstrumenten worden opgeleid: trompet, trombone, saxofoon, hoorn, dwarsfluit, klarinet, euphonium en bas. Ook is het mogelijk om tot slagwerker opgeleid te worden.

Vervolgens is het mogelijk om bij het orkest of bij het Percussion-Ensemble te komen. Voor the Rolling Notes staan er ook af en toe vacatures open.

Alle groepen

Fotoalbums

Kerstconcert Da Capo in de Lisse (foto’s Rob Fritsen)
y2i4553y2i4574y2i4575

Kerstconcert Da Capo in de Lisse (foto’s Rob Fritsen)

Foto's: Rob Fritsen / SIRIS
Geslaagden MJNA
repetitie-van-my-fair-lady-2019-41repetitie-van-my-fair-lady-2019-36repetitie-van-my-fair-lady-2019-28

Geslaagden MJNA

?? Diploma-uitreiking Laatste repetitie voor de vakantie De afgelopen tijd zijn er maar liefst zes leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten geslaagd. Deze leden zijn gisteravond tijdens de laatste repetitie voor de vakantie in het zonnetje gezet. Nadat voorzitter Han van Bussel op persoonlijke wijze de diploma's overhandigde, zette het A-Orkest de felicitatiemars in. Wij willen alle geslaagden nogmaals feliciteren! Jullie hebben mooie prestaties geleverd! ? Lizette Arts, A diploma dwarsfluit met 47,5 punten; Nynthe Vissers, A diploma dwarsfluit met 43,5 punten; Elles Berkvens, A diploma dwarsfluit met 42,5 punten; Karlijn Geelen, A diploma alt-saxofoon met 46,5 punten; Youri Vissers, B diploma trompet met 42,5 punten; Marije Swinkels, B diploma fagot met 56 punten en met lof. ? Rob Fritsen / SIRIS Asten Someren Bedankt voor de prachtige foto's!
Optreden Openluchtmuseum de Locht
img-20190701-wa0083img-20190701-wa0084img-20190701-wa0085

Optreden Openluchtmuseum de Locht