Blaasorkesten

Blaasorkesten

Binnen de muziekvereniging bestaan er verschillende orkesten. Zo is er een A, B en C orkest. Graag introduceren wij onze orkesten, waarna we jullie graag meenemen naar enkele prachtconcerten van onze vereniging.

C-orkest
Met ongeveer een jaar muziekles ervaring is het mogelijk om door te stromen naar het C-orkest. Binnen het C-orkest leer je om samen met andere leerlingen muziek te maken. Tevens word je voorbereid op je eerste muziekexamen. De blazers van het C-orkest repeteren iedere woensdag van 15.45 tot 16.30 uur. Het C-orkest staat onder leiding van Irene Brouwer.

B-orkest

Met het behalen van het A-diploma en de goedkeuring van docent en dirigent kun je doorstromen naar het B-orkest. Ook binnen dit orkest staat samen muziek maken centraal en word je voorbereid op de overstap naar het A-orkest. De blazers van het B-orkest repeteren iedere vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Onder leiding van Antoine van Rooij.

A-orkest

Met het behalen van je B-diploma is de kans groot dat je mag doorstromen naar het A-orkest. Maar ook daarvoor geldt een positief advies van je docent en de dirigent. De blazers van het A-orkest repeteren ieder vrijdagavond van 19.15 tot 21.15 uur. Ook onder leiding van Antoine van Rooij

Met trots presenteren wij enkele van onze concerten 

In 2012 had Muziekvereniging Jong Nederland Asten haar 60-jarig bestaan en dat werd groots gevierd met de muziekfeesten. Op zaterdagavond vond het concert MJNA over de toppers – Holland  plaats van het A-orkest. Hier wisten de leden van het A-orkest samen met de Astense toppers en de danseressen een heus spektakel neer te zetten.

Na het grote succes van Anatevka in 2007, was het in 2013 weer tijd voor een nieuwe musical. Na 2 jaar voorbereiding was het in oktober dan eindelijk zo ver, Carmen the Musical kon worden opgevoerd.

Het A-Orkest heeft de gehele cast van de Carmen the Musical begeleid met hun muziek die speciaal geschreven was voor het  orkest. Het A-Orkest speelde drie keer voor een uitverkochte zaal à 1000 personen per voorstelling.

In 2014 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo bedacht de werkgroep een nieuw concept met filmbeelden en live muziek door het A-Orkest. En ja hoor, het A-Orkest heeft dit doorgezet en in oktober 2014 was daar het ‘Filmconcert’. Twee voorstellingen van 2 uur waar meer dan 12 films voorbij kwamen. Denk hierbij aan de volgende bekende films: The Godfather, Soldaat van Oranje, Moment of Morricone en een Disney medley.

Het A-orkest houdt er ook wel van om een feestje te bouwen. Dit lieten zij zien vanaf januari van 2015. Er werd een wel bekende titel terug gehaald van een van de andere optredens. MJNA over de toppers maar dan in een Carnavaleske editie. Wederom wist het A-orkest samen met de nieuwe samengestelde Astense toppers en danseressen een geweldig feest neer te zetten. Samen met het publiek werd nog tot in de late uurtjes gefeest. Een nieuwe traditie in de Astense carnaval is geboren die tot op heden voort duurt.

CONTACT

Blaasorkesten
Thijs van Moorsel
06 – 24873145
muziekvereniging@jnasten.nl

Agenda

Geen aankomende agenda items

Nieuws

Nieuws

Solistenconcours Bladel

Op zondagmiddag 27 maart hebben drie leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten deelgenomen aan het 54ste solistenconcours in Bladel. Het solistenconcours wordt door de Koninklijke Harmonie L’Union georganiseerd. Uit een onderzoek van BBM (Brabantse Bond Muziekverenigingen) bleek dat muzikanten behoefte hebben aan een podium waar zij zich op hun gemak voelen. Een plek waar ze […]
Muziekvereniging, Orkest A, Orkest B, Orkest C

Nieuws

Solistenconcours Bladel

Met trots presenteren wij drie leden die zondag 27 maart meedoen aan het solistenconcours in Bladel. Met deze deelname kunnen zij zich kwalificeren voor de Brabantse kampioenschappen. Wij wensen Jelle, Bram en Anne heel veel succes, maar vooral ook veel plezier met hun deelname. Jelle Hoefnagels(saxofoon), Bram van Ruijven(saxofoon), Anne de Vos(hobo)  
Muziekvereniging, Orkest A, Orkest B, Orkest C

Nieuws

Corona-update: We gaan weer beginnen!!

De online lessen gingen natuurlijk gewoon door en er waren zelfs online groepsbijeenkomsten georganiseerd, maar wat een fijn nieuws! We mogen weer ‘gewoon’ repeteren, de lessen, maar ook de orkesten en het jeugdwerk mag ook weer bij elkaar komen in de blokhut van Jong Nederland. Alle leden hebben een mail ontvangen met daarin de aangepaste […]
Algemeen, Jeugdwerk, Muziekvereniging, Oud papier, Stichting, Campagne, -, --, Orkest A, Orkest B, Orkest C, Percussie A, Percussie B, Percussie C, AMV, Rolling Notes, Incantare, Da Capo, Sophistic Mini's, Sophistic Kids, Sophistic Juniors, Sophistic Teens, Sophistic Showteam, Sophistic Actives, Sophistic Ukkies, Marchingband, ---, V.O.O.J., Luie Panters, Narwhals, Ruijgh, Kaboom, Snotneuzen, Trollen, NieuweGroep, Schorum, Lanterfantjes

Fotoalbums

Geslaagden MJNA
repetitie-van-my-fair-lady-2019-41repetitie-van-my-fair-lady-2019-36repetitie-van-my-fair-lady-2019-28

Geslaagden MJNA

?? Diploma-uitreiking Laatste repetitie voor de vakantie De afgelopen tijd zijn er maar liefst zes leden van Muziekvereniging Jong Nederland Asten geslaagd. Deze leden zijn gisteravond tijdens de laatste repetitie voor de vakantie in het zonnetje gezet. Nadat voorzitter Han van Bussel op persoonlijke wijze de diploma's overhandigde, zette het A-Orkest de felicitatiemars in. Wij willen alle geslaagden nogmaals feliciteren! Jullie hebben mooie prestaties geleverd! ? Lizette Arts, A diploma dwarsfluit met 47,5 punten; Nynthe Vissers, A diploma dwarsfluit met 43,5 punten; Elles Berkvens, A diploma dwarsfluit met 42,5 punten; Karlijn Geelen, A diploma alt-saxofoon met 46,5 punten; Youri Vissers, B diploma trompet met 42,5 punten; Marije Swinkels, B diploma fagot met 56 punten en met lof. ? Rob Fritsen / SIRIS Asten Someren Bedankt voor de prachtige foto's!
Uitwisselingsconcert 13-10-2018
de-klepel-uitwisselingsconcert-mjna-2018-1de-klepel-uitwisselingsconcert-mjna-2018-2de-klepel-uitwisselingsconcert-mjna-2018-3

Uitwisselingsconcert 13-10-2018

Uitwisseling met Harmonie St. Antonius uit Heusden en Koninklijke fanfare De Vrijheidszonen uit Kinrooi (België) Foto's Rob Fritsen/SIRIS
Winzerfest Bingen 2018
img-20180909-wa0004img-20180909-wa0005img-20180909-wa0006

Winzerfest Bingen 2018